Unga Reumatikers stödkompisar stödjer varandra

Unga Reumatikers stödkompisar är unga reumatiker som finns för att stötta andra unga reumatiker. En stödkompis kan vara en person i samma situation som en själv. Det kan vara en mentor som har gått igenom det som du går igenom just nu. Det kan vara en inspiratör som coachar och peppar. En stödkompis är någon som förstår hur det är att leva med reumatisk sjukdom, som är bra på att lyssna och finns där när du behöver stöd och pepp. Stödkompisar kan också föreläsa  för skolklasser.

Du och din stödkompis bestämmer själva hur ofta ni vill ses, hur länge ni ses, om ni vill ses fysiskt eller digitalt. Vissa träffas endast en gång, medan andra under en längre period.  

Är du intresserad av att få kontakt med en stödkompis eller vill du att en stödkompis kommer och föreläser för din klass? Fyll i det här formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss på kansliet så tar vi det vidare, mejla oss på: [email protected]

Vill du bli stödkompis?

Är du medlem i Unga Reumatiker och vill dela med dig av dina erfarenheter eller peppa någon som är mitt i sin resa? Då kan du bli stödkompis! Du behöver inte ha några förkunskaper mer än erfarenhet av att leva med reumatisk sjukdom. Uppdraget som stödkompis är på minst ett år, även om du får möta olika stödkompisar under året.

Är du intresserad? Läs mer i uppdragsbeskrivningen!

Som stödkompis får du:
  • Ett socialt uppdrag som ofta leder till en
    fördjupad vänskap
  • Stödja en annan ung reumatiker i dennes resa
  • Erfarenhetsutbyte
  • Delta på den årliga utbildningen