Unga Reumatikers patientrepresentanter är experter på hur det är att vara unga patienter.

Patientrepresentanter är unga reumatiker som träffar vårdgivare och företag för att berätta om sina erfarenheter och förväntningar på vård och behandlingar. Detta kan vara i olika former så som patientråd, träffar med läkarstudenter, svarande på enkäter eller deltagande i forskning på olika sätt. Patientrepresentanterna är en viktig del av Unga Reumatikers påverkansarbete. Genom att synas och finnas representerade i olika forum kan Unga Reumatikers vision och intressepolitiska program bli verklighet. Det är möjligt att vara engagerad som patientrepresentant i tre olika nivåer.

Vill du ha kontakt med en patientrepresentant? Vi kommer gärna och föreläser, deltar i patientråd eller på liknande möten där patienter bör delta.

Kontakta oss på kansliet så tar vi det vidare, mejla oss på: kansliet@ungareumatiker.se

 

Vill du bli patientrepresentant?

Är du medlem i Unga Reumatiker och vill dela med dig av dina erfarenheter från vård och behandlingar? Då kan du bli patientrepresentant! Du behöver inte ha några förkunskaper mer än erfarenhet från vårdbesök, som patientrepresentant får du utbildning i det som krävs för att du ska kunna fullfölja uppdraget.

Är du intresserad? Läs mer i uppdragsbeskrivningen!

Som patientrepresentant får du:
  • Påverka din och andras situation och vård
  • Brett kontaktnät, bland annat inom vården
  • Meriterande erfarenheter och utvecklade egenskaper
  • Gruppgemenskap med de andra aktiva patientrepresentanterna
  • Delta på den årliga utbildningen och fyra digitala avstämningar