Information om sommarens läger

Information om sommarens läger

Riksstyrelsen har beslutat att även i år ställa in sommarens fysiska läger med anledning av pandemin och just nu rådande rekommendationer. Men det betyder inte att sommarens mötesplatser är helt inställda. Vi kommer istället att anordna digitala aktiviteter!

Vi älskar läger och vet att det för många, precis som för oss, är en av sommarens höjdpunkter. Och vi hade verkligen sett fram emot att äntligen få ses i sommar igen! Men eftersom vi bedömer att vi inte kan genomföra sommarens läger på ett ansvarsfullt sätt, i enlighet med ansvariga myndigheters rekommendationer, har riksstyrelsen beslutat att inte arrangera några fysiska läger den här sommaren heller. Beslutet innebär att både det planerade ungdomslägret den 13-18 juli och rekreationslägret för unga vuxna den 26-29 augusti ställs in.

Istället kommer vi att anordna digitala mötesplatser! Det gäller för både ungdomslägret och rekreationslägret för unga vuxna.

Rekreationslägret för unga vuxna kommer att ske digitalt under samma datum som det fysiska lägret var planerat. Vi vill därför uppmana våra medlemmar att spara datumen 26-29 augusti! Inbjudan kommer att skickas ut inom kort.

En aktivitet som ersätter ungdomslägret kommer istället att ske under hösten. Riksstyrelsen håller just nu på att se över datum och vi återkommer med mer information så snart vi kan. Och precis som vanligt kommer inbjudan att skickas ut till alla berörda medlemmar.

Bakgrund till beslutet

Unga Reumatikers riksstyrelse sammanträdde under helgen den 8-9 maj och diskuterade då bland annat sommarens läger. Styrelsen var eniga i att ungdomslägret och unga vuxna-lägret tyvärr inte går att arrangera och samtidigt ta hänsyn till just nu rådande rekommendationer. Eftersom Unga Reumatikers läger är nationella, och våra deltagare reser in från hela landet, bedömer riksstyrelsen att vi inte kan genomföra lägren på ett smittskyddssäkert sätt och att det därför är bättre att anordna digitala mötesplatser.

Höstens planerade läger

Gällande det planerade barnlägret den 1-3 oktober och småbarnslägret den 19-21 november kommer riksstyrelsen att fatta beslut längre fram. Tills vidare fortsätter vi alltså förbereda för att både barnlägret och småbarnslägret ska bli av som planerat. Vi följer noga utvecklingen och rekommendationer från ansvariga myndigheter och så fort vi vet mer, kommer vi att gå ut med mer information gällande även höstens läger.