Internationella Barnreumatikerdagen 2024

Internationella Barnreumatikerdagen 2024

Internationella Barnreumatikerdagen 2024

 

Vad är Internationella Barnreumatikerdagen?

Den 18 mars är det äntligen dags för Internationella Barnreumatikerdagen! Dagen grundades 2019 för att höja kunskapen och öka medvetenheten om barn och unga med reumatism. Ett viktigt mål med dagen är att fler barn ska få en tidigare diagnos och snabbare kontakt med specialistvården.

 

Hur uppmärksammar Unga Reumatiker Internationella Barnreumatikerdagen 2024?

I år kommer Unga Reumatiker lansera resultatet från vår medlemsundersökning på Internationella Barnreumatikerdagen, 18 mars. Unga Reumatikers medlemmar är mellan 0-30 år, vilket innebär att det är barn och ungas röster, perspektiv och erfarenheter som har samlats in genom undersökningen. Resultatet av medlemsundersökningen kommer att sammanfattas och presenteras i en ny Unga Reumatiker-rapport.

Vi ser en övergripande utveckling som rör sig sakta åt rätt håll. Det är trots allt en större andel som exempelvis känner att vården stöttar en i att nå sina drömmar i dag jämfört med när förra undersökningen genomfördes år 2018. Det finns fortfarande saker som behöver åtgärdas och utvecklingen behöver skyndas på. Genom att uppmärksamma frågorna, sprida rapporten och prata om erfarenheterna kan vi tillsammans bidra till att utvecklingen rör sig snabbare framåt.

Var med på Internationella Barnreumatikerdagen, den 18 mars, när Unga Reumatiker-rapporten lanseras och sprid rapporten för att hjälpa oss höja unga reumatikers röster!

LÄS RAPPORTEN HÄR

 

Om Unga Reumatiker

Unga Reumatiker bildades 1994 vilket innebär att vi fyller 30 i år! Det kommer vi fira under hela året!

Unga Reumatiker arbetar årets alla dagar för att alla barn och unga mellan 0-30 år med reumatisk sjukdom ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar. Det gör vi genom att skapa mötesplatser, sprida kunskap och information, driva opinion och bidrar till forskning.

Vill du också vara med i Unga Reumatiker och vara en del av gemenskapen?

Som medlem får du
  • Delta i vår verksamhet och på våra aktiviteter runt om i landet
  • Möjlighet att få kontakt med en stödkompis som ofta blir en vän för livet
  • Få en föreläsning för din klass eller din arbetsplats
  • Delta på en peppig engagemangshelg tillsammans med andra medlemmar
  • Få vårt informationsmaterial hemskickat helt utan kostnad
  • Vara med och engagera dig för dina och andra reumatikers rättigheter
BLI MEDLEM HÄR

 

Länken går till Reumatikerförbundet, som administrerar medlemsregistret. Glöm inte kryssa i rutan som säger ”Ja tack, jag vill gärna kostnadsfritt även bli medlem i Unga Reumatiker”, som dyker upp när du skriver in ett personnummer i åldern 0-30 år.

Att bli medlem kostar 250 kronor per år. Är ni flera i ett hushåll som vill bli medlemmar kostar det 350 kronor per år för två personer eller 400 kronor per år för tre personer eller fler i samma hushåll.

Som medlem i Unga Reumatiker är du också medlem i Reumatikerförbundet. Det innebär att du kan ta del av deras verksamhet, att du får tidningen Reumatikervärlden, att du kan söka stipendier för rehabilitering och att du kan nyttja deras medlemsförmåner och rabatter.