Internationella Reumatikerdagen med Unga Reumatiker

Internationella Reumatikerdagen med Unga Reumatiker
Måndagen den 12 oktober är det Internationella Reumatikerdagen och självklart kommer vi att uppmärksamma det på flera sätt!

Internationella Reumatikerdagen, eller World Arthritis Day som den kallas internationellt, finns till för att uppmärksamma reumatiska sjukdomar runt om i världen. Ökad kunskap och förståelse är viktigt, inte minst för att alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar!

Unga Reumatiker i Fråga doktorn

Vår ordförande Cajsa Helin Hollstrand medverkar i SVT:s ”Fråga doktorn” och berättar om hur det är att leva med reumatisk sjukdom som ung. Du kommer också få följa med Cajsa bakom kulisserna hela dagen på vår Instagram.

Programmet sänds den 12 oktober klockan 18:45 i SVT1 och på SVT Play.

Reumatikerruset är tillbaka

Tillsammans med Elsa Science lanserar vi en ny utmaning med #Reumatikerruset: prova en ny aktivitet kopplad till rörelse som du inte har gjort tidigare! Vi tycker nämligen att Internationella Reumatikerdagen är ett perfekt tillfälle att lyfta de positiva effekterna av fysisk aktivitet. Vi drar igång den 12 oktober men nöjer oss som vanligt inte med bara en dag, utan vi kör hela veckan. Ta en bild eller filma när du rör på dig, posta på Facebook eller Instagram och tagga ditt inlägg med #reumatikerruset. Läs mer i våra sociala medier.

För att inspirera lite extra, anordnar vi dessutom ett rörelsepass ihop med Elsa Science tisdagen den 13 oktober klockan 9:00. Då kommer hälsopedagog Hanna Blyckert att guida oss igenom ett kort pass med sina favoritövningar. Passet sänder vi live i det här eventet på Facebook.

Nu peppar vi inför den 12 oktober!