Kandidera till nationella förtroendeuppdrag

Kandidera till nationella förtroendeuppdrag

Vill du engagera dig mer i Unga Reumatiker genom att gå med i riksstyrelsen? Eller vill du kanske bli föreningsrevisor eller vara med i valberedningen? Kanske känner du någon som hade passat perfekt för något av uppdragen? Nu är det dags att kandidera!

Unga Reumatikers riksstyrelse leder organisationen mellan riksstämmor, som arrangeras vartannat år. Riksstyrelsen fastställer en verksamhetsplan utifrån organisationens verksamhetsinriktning och ansvarar för Unga Reumatikers aktiviteter, projekt, ekonomi och kansli. I riksstyrelsen finns rollerna ordförande, 1:e vice ordförande, 2:e vice ordförande, ledamot och ersättare. Riksstyrelsen sammanträder fyra gånger per år, två gånger på våren och två gånger på hösten, och har ibland telefonmöten mellan de ordinarie mötena.

Som föreningsrevisor granskar du organisationens verksamhet och ekonomi, och att riksstyrelsen sköter sitt uppdrag.

Du kandiderar till alla uppdrag genom att svara på några frågor om dig själv i ett formulär. Valberedningens formulär hittar du här.

Har du frågor är du välkommen att kontakta valberedningen@ungareumatiker.se.

Skicka in din kandidatur senast den 17 mars.

Riksstyrelsen, föreningsrevisorer och valberedning väljs alla av Riksstämman. Riksstämman, som är Unga Reumatikers högsta beslutande organ, äger i år rum den 17-19 maj i Umeå. Alla kandidater kommer att bjudas in att delta på Riksstämman. Den nya riksstyrelsen kommer dessutom att ha sitt första sammanträde helgen efter Riksstämman, den 24-26 maj. Om du är intresserad av att vara med i riksstyrelsen är det därför bra om du redan nu skriver in båda helgerna i din kalender.

Med vänliga hälsningar,
Unga Reumatikers valberedning