Medlemsintervju: Antonia Wistbacka

Medlemsintervju: Antonia Wistbacka
I medlemsintervju nummer tre med fokus på fritidsaktiviteter träffar vi Antonia Wistbacka, 26 år från Stockholm och medlem i Region Öst, som håller på med kajak.


Vad är din fritidsaktivitet?

Jag paddlar kajak i Stockholms och Blekinges skärgård!

Hur kommer det sig att du började paddla kajak?
Min sambos föräldrar paddlar kajak och tog med oss ut på en tur. Jag ville göra något ute i naturen som inte var för ansträngande för mina ben.

Vad är det bästa med din aktivitet?
När jag paddlar behöver jag inte tänka på mina fötter och knän – eftersom de får vila hela paddlingen! Jag kan istället njuta av vattnet, naturen och spänningen att vara ute i det öppna och bo på öar. Väl på land kan jag istället ha kul med aktiviteter som bad, matlagning och allt annat som hör till att utforska ön.

Vad är ditt roligaste, konstigaste eller mest fantastiska minne kopplat till din fritidsaktivitet?
Vi startade förra säsongen med att sova under stjärnorna. Helt otroligt!

Vad är ditt bästa tips till människor som är nyfikna på eller vill börja med din aktivitet?
Var inte rädd att falla i! Det svåraste du kan göra under din paddeltur är att falla i. Många klubbar har tillfällen när du kan testpaddla. Kontakta din närmsta klubb för att se tillfällen.

 

Fritidsaktiviteter utgör en stor och viktig del i mångas vardag. Ens fritid är ofta betydelsefull för att en ska kunna känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar. Att ha möjlighet att delta i fritidsaktiviteter är också en viktig förutsättning för delaktighet i samhället. Under 2021 kommer Unga Reumatiker därför fokusera extra på att lyfta att barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom ska ha möjlighet att engagera sig och delta i fritidsaktiviteter utifrån sina egna förutsättningar!