Medlemsintervju: Vanessa Söderström

Medlemsintervju: Vanessa Söderström
I medlemsintervju nummer fem med fokus på fritidsaktiviteter träffar vi Vanessa Söderström, 24 år från Örebro och medlem i Region Mitt.


Vad är din fritidsaktivitet?

Min fritidsaktivitet är att jag utövar yoga och meditation.

Hur kommer det sig att du började med att hålla på med din fritidsaktivitet?
Jag fick upp intresset för yoga på ett surfläger i Brasilien där vi fick testa på yoga. Meditationen har jag själv fördjupat mig i då det är en del av att yoga och är ett bra verktyg mot stress och ångest.

Vad är det bästa med din aktivitet?
Det bästa med att yoga och meditera är att det är aktiviteter som tillför lugn till min vardag.

Vad är ditt roligaste, konstigaste eller mest fantastiska minne kopplat till din fritidsaktivitet?
Ett roligt minne är från en yogalektion där jag redan från början var väldigt trött och där vi under avslappningen skulle ligga på rygg och göra andningsövningar. Trött som var jag var somnade jag och väcktes upp av min egna snarkning!

Vad är ditt bästa tips till människor som är nyfikna på eller vill börja med din aktivitet?
Mitt bästa tips är att inte ge upp och att påminna sig om att man absolut inte behöver kunna stå på huvudet eller sitta i lotusställning flera timmar för att få effekt. Börja med korta guidade meditationer på en till exempel en app eller på youtube och testa medicinsk yoga/yoga för nybörjare som passar den nivå som man är på.

 


Fritidsaktiviteter utgör en stor och viktig del i mångas vardag. Ens fritid är ofta betydelsefull för att en ska kunna känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar. Att ha möjlighet att delta i fritidsaktiviteter är också en viktig förutsättning för delaktighet i samhället. Under 2021 kommer Unga Reumatiker därför fokusera extra på att lyfta att barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom ska ha möjlighet att engagera sig och delta i fritidsaktiviteter utifrån sina egna förutsättningar!