Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nytt nummer av Reumatikervärlden

Ett nytt nummer av Reumatikervärlden är på väg ut till er medlemmar. I årets femte nummer är vår medlem och valberedningens ordförande Fej Ganebo Skantz med. Hen berättar om sitt liv som tvåbarnsförälder, att snart vara färdigutbildad barnmorska och beslutet att aldrig låta sin reumatiska sjukdom sätta stopp för sina drömmar. På våra egna sidor berättar vi om sommarens ungdomsläger och rekreationsläger för unga vuxna. Här kan du också läsa ordförande Madeleine Beermanns ledare:

 

”Ljuset ska vinna”

Söndag 9 september 23.00 på Instagram: ”Oavsett vilket resultat vi vaknar upp till imorgon, så kom ihåg det här: det kommer bli bra. I slutändan vinner det goda över det onda, ljuset över mörkret, medmänskligheten över rädslor. Kanske inte nu, kanske inte de närmaste åren, men vi ger inte upp. Aldrig. Sov gott, knyt näven och öppna hjärtat.” – Julia Mjörnstedt Karlsten

Det är måndag morgon, dagen efter valdagen. På radion på väg till kansliet rabblas resultat, analyser och teorier om regeringsbildning. Jag känner mig helt bortkopplad från verkligheten. Det känns som en olustig dröm jag väntar på att vakna upp ifrån. Jag kommer in på kansliet och vi pratar om valet och hur vi mår. Det känns verkligen inte bra.

Unga Reumatiker är en demokratisk, ideell organisation, som är partipolitiskt och religiöst obunden. Men Unga Reumatiker arbetar också utifrån demokratiska, feministiska, normkritiska, antifunkofobiska och antirasistiska principer. Att vi är partipolitiskt obundna betyder inte att vi inte kan ta avstånd från partier som motarbetar våra principer och våra medlemmars rättigheter och existens. Att 17,6% har lagt sin röst på Sverigedemokraterna och därmed är Sveriges tredje största parti, betyder inte att deras politik är okej och att vi som organisation eller andra partier måste ”respektera folkets röst” och samarbeta med dem. Det är viktigt att komma ihåg att vi är 82,4% som inte röstade på SD. Vi är fler.

En demokrati kräver aktiva medborgare som organiserar sig, står upp och tar ställning. Och vi kommer inte att ge upp. Aldrig. Vi kommer inte kompromissa med våra principer, inte vara med och normalisera hat och förtryck. Ljuset ska vinna över mörkret.

Madeleine Beermann, ordförande