Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nytt nummer av Reumatikervärlden

Ett nytt nummer av Reumatikervärlden är på väg ut till er medlemmar. I årets sjätte och sista nummer är våra medlemmar Cornelia Flood och Axel Stefansson med. De berättar om hur det är att leva med både en reumatisk sjukdom och en mag- och tarmsjukdom, vilka metoder och strategier de använder för att få vardagen att fungera och maximera sin må bra-tid, och vad de drömmer om att göra i framtiden. Axel är en av våra stödkompisar och berättar om att han vill bli arbetsterapeut för att kunna hjälpa andra i samma situation som honom själv. På våra egna sidor berättar vi fikaträffarna vi arrangerade runt om i landet på Internationella Reumatikerdagen den 12 oktober, om årets barnläger och om aktiviteter och datum ni inte får missa under nästa år! Här kan du också läsa ordförande Madeleine Beermanns ledare:

 

Ett stort steg framåt

Äntligen! Den 25 november bildas Unga Reumatiker Region Syd av Skåne, Kronoberg, Blekinge och Kalmar. Jag är så otroligt glad och tacksam för engagemanget som växt de senaste åren och nu gör det möjligt att starta upp med det första årsmötet någonsin. Det är en stor seger och ett stort steg framåt för att bli en organisation som är helt rikstäckande av regioner, som skapar mötesplatser för och av barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom och för deras närstående.

Unga Reumatikers medlemmar finns i hela landet och den 12 oktober på Internationella Reumatikerdagen lyckades vi samla medlemmar för fikaträffar i 16 städer. Vårt syfte med dagen var att sänka trösklarna för att träffa andra som är berörda av reumatisk sjukdom och har liknande erfarenheter som en själv. Det var en fantastisk dag som möjliggjordes av Unga Reumatikers stödkompisar och andra engagerade som var värdar och arrangerade. Tack alla som kom!

Nu laddar vi om för ett nytt verksamhetsår med både 25-årsjubileum och riksstämma. På stämman är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till nästa ordförande och styrelse. Och det kommer jag göra som stoltast i världen. Tack för i år!

Madeleine Beermann, ordförande