Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nytt nummer av Reumatikervärlden

Ett nytt nummer av Reumatikervärlden är på väg ut till er medlemmar. I årets första nummer är vår medlem och Region Östs ordförande Anton Jönsson med. Han berättar om sitt engagemang i Unga Reumatiker, om hur mycket han älskar segling och vad han drömmer om. På våra egna sidor i tidningen berättar vi om när vi besökte Europaparlamentet i december. Här kan du också läsa ordförande Madeleine Beermanns ledare:

 

Gott nytt verksamhetsår!

Unga Reumatiker går i år in på sitt 24:e jordsnurr. Vi gör det med en verksamhetsplan med 36 mål och sex rubriker utifrån verksamhetsinriktningen som antogs på Riksstämman: medlemskapets värde, regional och lokal verksamhet, ökat engagemang, intressepolitik och påverkansarbete, information samt forskning. Här ska verkställas!

Det är mycket som kommer att hända, väldigt mycket! Jag vill inte jinxa 2018, men jag tror att jag kommer se tillbaka på kommande år med kolossal stolthet. Det känns liksom i hjärtat.

Under en ledarskapsutbildning fick jag genom ett evidensbaserat verktyg fram att min starkaste grundvärdering är ”Hoppas” – hoppas på, drömma om och sträva efter en ljus framtid. Jag är övertygad om att detta grundar sig i min uppväxt med reumatisk sjukdom.

Med hopp om en framtid där alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar önskar jag er alla ett gott nytt verksamhetsår!

Madeleine Beermann, ordförande