Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nytt nummer av Reumatikervärlden

Fjärde numret av årets Reumatikervärlden är här! Temat är ”Tid att arbeta – om glädjen i att klara jobbet”.

I porträttet får du dessutom möta Rasmus Möller, medlem i Unga Reumatiker och tidigare ordförande i Region Väst. Han berättar om hur det var för honom att växa upp med reumatisk sjukdom och sin resa till att bli Sveriges yngsta oppositionsråd.

På våra egna sidor skriver vi om att det är dags att kandidera till förtroendeuppdrag på nationell nivå och hur du gör för att skicka in en motion till Riksstämman i november. Vi berättar också om vårt digitala rekreationsläger för unga vuxna. Här kan du dessutom läsa ordförande Cajsa Helin Hollstrands ledare:

 

Tack för att ni är ni!

Ambitionerna för året var stora och målen var många. Verksamhetsplanen var lång och innehållsrik. Vi skulle till Almedalen, delta i panelsamtal, anordna fysiska läger, delta som Stolt Funkis i Pride och åka till Frankfurt för EULAR:s kongress i reumatologi. Men mycket har blivit uppskjutet, planerats om eller blivit inställt. Det blir helt enkelt inte alltid som man har tänkt sig.

Men vi har varit kreativa och kämpat på tillsammans. Vi har arbetat hemifrån, haft digitala möten, spelat in en podd på distans och genomfört digitala aktiviteter och läger. Vi har även planerat ett eget panelsamtal och snart samlar vi alla ideellt engagerade för en digital utbildningshelg. Trots att det inte blev som vi hade tänkt oss och trots att vi inte kommer kunna uppfylla alla målen i verksamhetsplanen, har det varit en lärorik och utvecklande tid.

Jag känner en stor stolthet och tacksamhet över att få leda en sådan här fantastisk organisation där alla, både anställda, ideellt engagerade och medlemmar, hjälper varandra och alltid gör det bästa av situationen. Tack för att ni är ni och för att vi aldrig slutar arbeta för att alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar!

Cajsa Helin Hollstrand, ordförande