Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nu är ett nytt nummer av Reumatikervärlden på väg ut i brevlådan och temat i årets femte nummer är ”Läkande kost”. Bland annat kan du läsa om en forskningsstudie som har visat positiva effekter på barnreumatisk sjukdom vid en omläggning av kost.

På våra sidor kan du läsa om vårt rekreationsläger för unga vuxna, vår bioträff på Internationella Reumatikerdagen den 12 oktober och lära känna den nya riksstyrelsen som presenterar sig! Här kan du dessutom läsa ordförande Cajsa Helin Hollstrands ledare:

 

Flera nya samarbeten!

Tillsammans med representanter från Unga Reumatikers regionstyrelser har jag tillbringat föregående helg på Reumatikerförbundets distriktsordförande konferens med temat samverkan. Det var första gången som Unga Reumatiker blev inbjudna att delta och det blev en mycket lyckad helg. Det var med stolthet som jag lyssnade på våra representanter när de gång på gång talade om fördelarna med ett samarbete och vikten av inkludering. Ständigt delade de med sig av kloka tankar och idéer. Tillsammans med representanter från Reumatikerförbundets distrikt smed de planer på samarbeten, både regionalt och lokalt. Det ska bli mycket spännande att se vad det kommer att resultera i framöver.

Även på nationell nivå är det nya samarbeten på gång. Den 25 september flyttade Unga Reumatiker sitt kansli i Högdalen till Reumatikerförbundets kansli vid Vanadisplan i Stockholm. Det är något som har varit på tal många gånger under de senaste åren och vi är väldigt glada över att det äntligen har blivit av. Vi både tror och hoppas att det kommer leda till många nya möjligheter för båda parter och att det kommer möjliggöra fler och enklare samarbeten. Tillsammans – mot nya äventyr!

Cajsa Helin Hollstrand, ordförande