Unga Reumatiker söker projektledare

Unga Reumatiker söker projektledare
Är du en driven och strukturerad person som är van att jobba självgående i projekt med goda kunskaper om föreningslivet? Vill du använda dina kunskaper i en roll som kan göra stor skillnad för barn och unga? Brinner du för att alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar? Då är det dig vi söker!

 

Riksorganisationen Unga Reumatiker är en ideell organisation som arbetar för barn och unga med reumatisk sjukdom. Det gör vi bland annat genom att driva opinion, skapa mötesplatser, sprida information och kunskap om reumatiska sjukdomar och verkar för ökade forskningsinsatser. Unga Reumatiker har fem regionföreningar med totalt drygt 1000 medlemmar. Kansliet är beläget vid Globen, Stockholm och har idag tre anställda och söker nu en fjärde person till en projektanställning.

 

Om tjänsten

Riksorganisationen Unga Reumatiker har fem regionföreningar som täcker hela Sverige. Under 2023 ska vi genomföra ett projekt i syfte att stärka våra regionföreningars långsiktiga arbete, självständighet och ekonomi. Projektet förväntas leda till ökat deltagande och engagemang, samverkan med externa aktörer, utveckling av administrativa rutiner samt öka ekonomiska förutsättningar inom regionföreningarna. För att uppnå detta ska du som projektledare bland annat genomföra externa omvärldsbevakningar och analyser för att undersöka möjliga intäktskällor, hur andra organisationer arbetar och organiserar sig samt undersöka möjliga samarbeten med externa aktörer. Du kommer även genomföra internt arbete för att ta fram strukturer för uppbyggnad, rutiner, riktlinjer och checklistor för föreningsarbetet.

Som projektledare kommer du ansvara för projektet från början till slut inom ramen för projektplanen. Du kommer löpande rapportera till generalsekreteraren, jobba tillsammans med organisationens verksamhetsutvecklare samt kommunikatör.

 

Om dig

Vi söker en person som är van att jobba systematiskt för att inhämta kunskap och fakta, sammanställa information, ta fram rutiner samt implementera nya arbetssätt. Du behöver ha god självständig förmåga, vara strukturerad i ditt arbete och förväntas ta egna initiativ inom ramen för projektet.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är bekväm med att ta egna initiativ och älskar att utveckla rutiner, processer och arbetssätt. Du behöver vara analytiskt för att göra omvärldsbevakningar. Framför allt är det viktigt att du är kommunikativ i skrift för att kunna ta fram rutindokument och har en förståelse för att jobba med ideellt engagerade personer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vi ser att du har:

  • Mycket goda kunskaper om styrelsearbete, årsmöten och föreningsdemokrati.
  • Mycket goda kunskaper om föreningsekonomi, bokföring och bokslut.
  • Stor erfarenhet av att ta fram, förmedla och implementera rutiner och riktlinjer.
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsprocesser.
  • Erfarenhet av omvärldsanalyser och -bevakningar.
  • Erfarenhet av att jobba med bidragsansökningar.
  • Erfarenhet från ideella sektorn och att jobba med personer som engagerar sig ideellt.
  • Erfarenhet av att samordna, planera och leda projekt.
  • Relevant högskoleutbildning.
  • Goda datorkunskaper (Office 365) och språkkunskaper inom svenska och engelska.

 

Om anställningen

Tjänsten är visstid på 100% med tillträde 2023-08-07 till och med 2024-03-01. Arbetsort är Stockholm/flexibel och arbetstider är vardagar 9–17, kvälls- och helgarbete förekommer. Resor förväntas göras i tjänsten. Vi tillämpar kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och ersätter egenavgiften för receptbelagt läkemedel samt hälso- och sjukvård upp till högkostnadsskydd.

 

Ansökan

Ansök genom att fylla i formuläret senast 4 juni. Vi går igenom ansökningarna löpande. Skulle du gå vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen kommer vi kontakta dig via mail. Du kommer då få genomföra personlighetstest, arbetsprov samt skicka in ditt CV och personliga brev. Därefter är nästa steg i processen intervju. Eftersom rekrytering sker löpande kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan! Vid frågor kontakta siri.klintberg@ungareumatiker.se

 

Ansök här!