Unga Reumatiker söker verksamhetsutvecklare

Unga Reumatiker söker verksamhetsutvecklare
Är du en initiativtagande person som är duktig på att inspirera andra med erfarenhet från ideell sektor? Vill du använda din egenskaper och kunskaper i en roll som kan göra stor skillnad för unga? Brinner du för att alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar? Då är det dig vi söker!

 

Unga Reumatiker är en ideell organisation som arbetar för barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom. Det gör vi bland annat genom att driva opinion och verka för våra rättigheter, skapa mötesplatser, sprida information och kunskap om reumatiska sjukdomar hos barn, ungdomar och unga vuxna och verkar för ökade forskningsinsatser. Unga Reumatiker har fem regioner och cirka 1300 medlemmar. Kansliet är beläget vid Globen och har idag tre anställda och nu söker vi en fjärde person som ska ansvara för organisationens verksamheter och regioner.

 

Om tjänsten

Som verksamhetsutvecklare ansvarar du för samordning och utveckling av Unga Reumatikers regioner, arbetsgrupper, verksamheter och nationella arrangemang. Tjänsten innebär att, tillsammans med resten av kansliet och riksstyrelsen, verkställa verksamhetsplanen och stämmobeslut, med särskilt fokus på utveckling av verksamheter och stöd till regioner, arbetsgrupper och medlemmar. Verksamhetsutvecklarens roll är att skapa förutsättningar för att driva regioner och arbetsgrupper och bidra till att det regionala och lokala engagemanget ökar. Du förväntas att aktivt arbeta med att fånga upp medlemmars engagemang och kompetens för att skapa förutsättningar för vidare engagemang inom nya eller befintliga verksamheter. Som verksamhetsutvecklare ansvarar du även för att planera, samordna och projektleda nationella arrangemang och verksamheter.

 

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Ansvara för samordning och utveckling av organisationens verksamheter.
 • Ansvar för planering och genomförande av nationella arrangemang.
 • Löpande stötta regioner och arbetsgrupper i sitt arbete genom att svara på frågor, ha avstämningar, tillge information, nätverksträffar, etc.
 • Ansvara för planering och genomförandet av utbildningar för att förse engagerade medlemmar med inspiration, kunskap och stöd.
 • Stötta regioner inför, under och efter deras årsmöten.
 • Stötta regioner och arbetsgrupper i planering av aktiviteter.
 • Främja samarbetet mellan regionerna, men även mellan Unga Reumatiker och Reumatikerförbundet, och andra organisationer på regional och lokal nivå.

 

Om dig

Vi söker en person som har erfarenhet av föreningsliv och ideell sektor inom ungdomsrörelsen som är duktig på att inspirera andra och gillar utveckling. Du behöver ha god självständig förmåga och vara strukturerad i ditt arbete. Du förväntas kunna hantera flera arbetsuppgifter samtidigt av olika omfattning och ta egna initiativ till utveckling inom ramen för verksamhetsplan och budget. För att trivas i rollen är det viktigt att du är bekväm med att ta egna initiativ och älskar att utveckla rutiner, processer och arbetssätt. Framför allt är det viktigt att du är pedagogisk, inkluderande och gillar jobba med personer som engagerat sig ideellt.

 

Vi ser gärna att du har:
 • Relevant erfarenhet av att samordna, planera och leda projekt.
 • Vana av att hålla utbildningar och workshops.
 • Goda kunskaper om styrelsearbete, årsmöten och föreningsdemokrati.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsprocesser.
 • En fallenhet för att motivera och inspirera andra personer.
 • Erfarenheter från att jobba med personer som engagerar sig ideellt.
 • Erfarenheter från jobb inom ideella sektorn, gärna inom ungdoms- och/eller funktionsrättsrörelsen.
 • Goda datorkunskaper och språkkunskaper inom svenska och engelska.
 • Meriterande är om du har erfarenhet av att leva med kronisk sjukdom.

 

Om anställningen

Tjänsten är tillsvidare på 100% med tillträde 2022-08-15, eller enligt överenskommelse. Arbetsort är Stockholm och arbetstider är vardagar 9–17, men kvälls- och helgarbete kan förekomma. Vi tillämpar kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och ersätter egenavgiften för receptbelagt läkemedel samt hälso- och sjukvård upp till högkostnadsskydd.

 

Ansökan 

Ansök genom att fylla i formuläret senast 18 juni. Vi går igenom ansökningarna löpande. Skulle du gå vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen kommer vi kontakta dig via mail. Du kommer då få genomföra ett personlighetstest samt skicka in ditt CV och personliga brev. Nästa steg i processen är intervju. Eftersom rekrytering sker löpande kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan! Vid frågor kontakta [email protected]

Ansök här!