VÄLKOMMEN HEDDA!

VÄLKOMMEN HEDDA!

Hedda är Unga Reumatikers nya verksamhetsutvecklare! Heddas fokus kommer vara att utveckla verksamheter, skapa god kontakt och ett gott samarbete med regioner och lokala arbetsgrupper, samt att förse medlemmar med inspiration, kunskap och stöd i deras engagemang i Unga Reumatiker. 

 

Hedda har precis tagit sin masterexamen i mänskliga rättigheter och ser nu fram emot att börja arbeta för allas lika rättigheter. I sina studier har hon engagerat sig i diskrimineringsfrågor och mänskliga rättigheter ur ett nationellt perspektiv. Hon ser nu fram emot att applicera sitt mänskliga rättigheter-perspektiv i sitt arbete hos Unga Reumatiker.  

 

Tidigare har Hedda varit engagerad i den studentledda styrelse som verkar inom det kandidatprogram hon studerade på Linköpings universitet. Där var hon utbildningsbevakare och arbetade med att tillgodose studenternas rättigheter inom universitetet. 

 

Hedda beskriver sig som en glad 24-åring som gillar att umgås med vänner och familj. Hon gillar också att upptäcka Stockholm och olika restauranger då hon nyligen flyttat dit. Hedda har ingen egen erfarenhet av att leva med reumatism. Hon förstår betydelsen av att tillsammans organisera sig för att skapa skillnad i samhället, och hur Unga Reumatiker är en fantastisk organisation för att kunna göra detta. 

 

-Jag ser så mycket fram emot att börja arbeta med alla fina människor på Unga Reumatiker. Det ska bli så kul att få vara del av organisationen och få vara med och stötta unga reumatiker i deras arbete med att uppnå sina drömmar.