Varning för bedrägeri

Varning för bedrägeri

Till företag och privatpersoner som blivit kontaktade gällande sponsring från person som uppger sig komma från Unga Reumatiker.

Vi har blivit uppmärksammade på att det är någon som uppger sig vara aktiv i en lokal arbetsgrupp hos Unga Reumatiker och söker sponsring för ett event med fokus på välmående. Personen är inte någon från vår organisation, varken anställd eller förtroendevald, som representerar Unga Reumatiker. Organisationen känner inte till att detta event ska ha ägt rum. Vi är besvikna över att en privatperson söker sponsring och utger sig för att genomföra aktiviteter i Riksorganisationen Unga Reumatikers namn, utan att ha avsikt att genomföra aktiviteten. Det är oerhört tråkigt och vi beklagar verkligen situationen rörda parter hamnat i.

Också beklagligt om organisationens förtroende påverkas och vill därför uppmana att vara vaksamma vart mailen kommer från. Personer inom riksorganisationen och våra regioner skickar enbart mail från domänen @ungareumatiker.se. Har ni fått en förfrågan från någon som uppger sig komma från Unga Reumatiker och ni är osäkra om det stämmer kan ni kontakta oss på kansliet@ungareumatiker.se.