Webinar på Internationella Barnreumatikerdagen

Webinar på Internationella Barnreumatikerdagen
Den 18 mars är det Internationella Barnreumatikerdagen. Det vill vi uppmärksamma med ett samtal om transition: övergången från barn-till vuxenvård. Därför bjuder vi in till ett webinar!

Övergången från barn- till vuxenvården är en stor omställning med ny personal, rutin, miljö och kultur, och ett större eget ansvar för patienten. Många känner ofta oro och anser att de inte får tillräcklig information. Med bra metod och plan för förberedelse, överlämning och mottagande kan övergången ske utan att ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom känner oro och osäkerhet.

Anmäl dig här!

Webinaret är kostnadsfritt och vänder sig framför allt till dig som arbetar inom reumatologi. Men vi tror att det kan vara minst lika intressant för alla inom vården som arbetar med ungdomar och unga vuxna med kronisk sjukdom. Det pågår i en timme, mellan klockan 12-13.

Precis som i vår podcast ”Doktorn frågar” vänder vi på det klassiska konceptet fråga doktorn – här är det istället patienterna som ger svaren. Du som vårdpersonal får lyssna till patienters egen upplevelse av transition, och har möjlighet att ställa frågor direkt till patientpanelen. Deltar gör dessutom representanter från mottagningar som arbetar på ett strukturerat sätt med transition och delar med sig av sina erfarenheter.

Deltagare:
  • Josefine Ekdahl, patientrepresentant Unga Reumatiker
  • Axel Stefansson, patientrepresentant Unga Reumatiker
  • Karin Palmblad, barnläkare och chef Barnreumatologen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus
  • Karolina Larsson, reumatolog och teamansvarig unga vuxna, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
  • Kim Nilke Nordlund, moderator och generalsekreterare Unga Reumatiker

Du får gärna skicka in frågor till patientpanelen i förväg! Använd då mejladressen nedan. Om du har några andra frågor eller funderingar går det bra att kontakta oss på samma sätt.

Varmt välkommen!

Unga Reumatiker
[email protected]

 

Webinaret arrangeras av Unga Reumatiker i samarbete med AbbVie.