Information om rådande situation

Information om rådande situation

Det pågår många diskussioner om Covid-19 och Coronaviruset just nu. Unga Reumatiker följer noga utvecklingen och den information och de rekommendationer som finns från ansvariga myndigheter. Med anledning av risken för smittspridning har Unga Reumatikers riksstyrelse fattat vissa beslut som påverkar verksamheten.

Kansliet arbetar hemifrån

Igår kom Folkhälsomyndigheten med rekommendationen att de som kan arbeta hemifrån ska göra det, särskilt de som befinner sig i Stockholmsregionen. Av den anledningen har Unga Reumatiker beslutat att stänga kansliet och från och med idag, den 17 mars, arbetar personalen hemifrån.

– Det här betyder inte att vi har stängt ner vår verksamhet. Vårt arbete kommer att fortsätta som vanligt, men det kommer inte att ske från vårt kansli. Vi är vana vid att arbeta digitalt, och tror och hoppas därför att det inte kommer att störa vår verksamhet alltför mycket, säger Cajsa Helin Hollstrand, ordförande Unga Reumatiker.

Det innebär dock att kansliet blir svårare att nå över telefon, och att det kan ta längre tid att få svar på mail. Vi kommer inte heller ha möjlighet att skicka ut informationsmaterial till de som har beställt det förrän kansliet öppnar igen.

Digitala årsmöten

Riksstyrelsen har fattat beslut om att de regioner som ännu inte har haft sina årsmöten, rekommenderas att hålla digitala möten. Information om detta har skickats ut till berörda regioner och riksstyrelsen kommer hjälpa till med att ordna digitala plattformar för att göra det möjligt.

Riksstyrelsen har också fattat beslut om att rekommendera regionerna att just nu inte anordna fysiska aktiviteter. Det gäller även andra engagerade, exempelvis våra stödkompisar och patientrepresentanter, som alltså rekommenderas att inte representera Unga Reumatiker fysiskt. Det innebär att inplanerade möten och föreläsningar kan komma att skjutas upp.

Vi vet i dagsläget inte hur länge kansliet kommer att vara stängt eller hur länge rekommendationen om att undvika fysiska möten kommer att gälla. Men så fort kansliet öppnar eller om läget ändras ytterligare, kommer vi att uppdatera om det här på hemsidan.

– Vi vill självklart göra det vi kan för att hjälpa till att stoppa spridningen av viruset och därför har vi vidtagit de här åtgärderna. Vi följer utvecklingen noga och är beredda att fatta nya beslut med kort varsel om det skulle behövas, säger Cajsa Helin Hollstrand.

Frågor och svar

Vi vet också att vi just nu har många medlemmar och närstående som är oroliga över smittspridningen och på vilket sätt viruset kan påverka barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom. Här har vi därför samlat den information och de rekommendationer som finns idag:

Artikeln uppdateras inte längre. Vi vill istället hänvisa till vår senaste artikel om coronaviruset.