Stark Reumatiker tipsar om hemmaträning

Stark Reumatiker tipsar om hemmaträning

Vårruset meddelade idag att samtliga lopp under 2020 ställs in, med anledning av coronautbrottet. Vi tycker såklart det är jättetråkigt, men samtidigt rätt beslut just nu. Och vår arbetsgrupp Stark Reumatiker vill istället tipsa om andra former av fysisk aktivitet!

Vi har tidigare berättat om vårt samarbete med Elsa Science, Reumatikerförbundet och Vårruset, som gjorde det möjligt för nya Elsa-användare att delta i Vårruset för bara 100 kronor. Men nu tvingas alltså Vårruset att ställa in årets alla lopp, som skulle ha arrangerats mellan den 27 april och den 4 juni i år. Såhär skriver Vårruset själva:

Det är med ett tungt hjärta vi idag tvingas meddela att Vårruset 2020 ställs in på grund av det rådande läget med coronautbrottet och det tills vidare gällande förbudet mot allmänna sammankomster. Beslutet gäller för samtliga tjugo Vårruset-orter. Vi har vänt och vridit på detta – funderat och försökt att hitta lösningar. Tittat på möjligheter till att flytta evenemangen, genomföra dem på annat sätt. Men till slut var vi tvungna att ta beslutet att helt ställa in årets turné. Vi vill tacka alla våra löpare, funktionärer och åskådare för er förståelse och hoppas på ert fortsatta stöd. Vi lovar, Vårruset 2021 kommer att bli vårt stora tack till alla er!

Men bara för att Vårruset är inställt och att flera av oss just nu är hemma större delen av dagen, betyder det inte att vi vill sluta röra på oss! Vi vill istället tipsa om den här listan som Elsa Science har satt ihop. Här finns tips om gympa, yoga, dans och alla möjliga typer av träningspass och annan inspiration.

Och som vanligt vill vi påminna om att all form av rörelse kan ses som träning, inget är för stort eller litet. Att bara ta en promenad i det vackra vårvädret kan vara precis det som behövs för att få ny energi!

Ta hand om er!

/Stark Reumatiker