Unga Reumatiker på Vitalis

Unga Reumatiker på Vitalis

På tisdag, den 25 augusti, inleds Vitalis och för första gången arrangeras konferensen digitalt. Unga Reumatiker presenterar ett unikt digitalt verktyg som sätter patientens drömmar i fokus – Drömfångaren.

Drömfångaren är en app som ska flytta fokus från begränsningar till möjligheter och ge unga reumatiker bättre förutsättningar att bli medskapare i sin egen vård.

Under ett års tid har vi arbetat med att ta fram en prototyp av appen som ska underlätta samspelet och dialogen mellan patient och vårdgivare. I appen finns dessutom en dimension där patienter kan inspireras av varandra och bygga en gemenskap kring sina mål och drömmar. Här kan du läsa mer om Drömfångaren.

Drömfångaren är ett Vinnova-finansierat projekt som Unga Reumatiker driver tillsammans med Barnreumatologen vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Centrum för reumatologi vid Akademiskt specialistcentrum, kommunikationsbyrån Gullers Grupp, läkemedelsföretaget Pfizer och Svenska Barnreumaregistret. Under Vitalis presenterar vi prototypen under programpunkten ”Digitala hjälpmedel en projektkavalkad” som arrangeras av just Vinnova.

Vår generalsekreterare Kim Nilke Nordlund deltar också i ett panelsamtal som arrangeras av vår samarbetspartner Elsa Science. I ”Viktigt på riktigt vi samskapar riktlinjer för digitala verktyg” handlar samtalet om vad som faktiskt krävs för att patienter ska vilja och ha nytta av digitala lösningar.

Under programpunkterna kommer Vitalis att ha en livechatt igång för att alla ska kunna ställa frågor. Följande tider gäller för vår medverkan:

Digitala hjälpmedel – en projektkavalkad
Tisdag 25 augusti 15:30-17:00

Viktigt på riktigt – vi samskapar riktlinjer för digitala verktyg
Onsdag 26 augusti 16:00-17:00

Vitalis är Nordens ledande mötesplats om e-hälsa och skulle ha gått av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg den 5-7 maj tidigare i år. Men på grund av coronapandemin arrangeras årets konferens digitalt den 25-26 augusti och här hittar du information om hur du deltar.