Valet 2022

Valet 2022

11 september 2022 är det val i Sverige. Unga Reumatiker är partipolitiskt obundet men har ett eget intressepolitiskt program och är i allra högsta grad en politisk organisation. Vi kommer därför särskilt under valåret 2022 att lyfta upp frågor som påverkar våra medlemmars vardag och önskar att politiker, tjänstemän och andra makthavare lyssnar.

Vi gör det genom en valfilm där vi förklarar med vårt budskap om att en tillgänglig värld är möjlig, vi har skrivit 6 debattartiklar som kommer publiceras fram tills valet och även bjudit in till samtal med politiker från de olika riksdagspartierna. Samtalen kommer publiceras i slutet av augusti.

 

Varför engagerar sig Unga Reumatiker i valet 2022?

Samhället idag är inte anpassat till alla oss som bor här. Det är någonting som vi kan ändra på, tillsammans. Men för att lyckas med det behöver vi bygga ett tillgängligt samhälle, där alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Där samhället ser till att jämna ut de klyftor som växt fram mellan oss så att alla kan delta i samhället på jämlika villkor. Oavsett din bakgrund ska du kunna leva dina drömmar.

  • Vi behöver öka flexibiliteten på eftergymnasiala utbildningar för att fler ska kunna uppfylla sina drömmar.
  • Vi behöver öka jämställdheten inom forskningen för att fler perspektiv ska få plats
  • Vi behöver skapa ett inkluderande arbetsliv – där alla som kan arbeta får möjligheten att göra det
  • Vi behöver stärka den patientcentrerade vården oavsett hur gammal du är
  • Vi behöver en skola som ser individen och lösningar – inte hindren.

Om vi lyckas med att göra små anpassningar i samhället kommer det leda till stora förändringar för den enskilde. Förändringarna ska vara för dig oavsett var i landet du bor. Oavsett vem du är. Vi är inte vår sjukdom, vi är våra drömmar!

En tillgänglig värld för alla är möjlig.

 

Du kan se vår kampanjfilm här!

 

Vill du engagera dig i påverkansgruppen eller dela våra artiklar? Skriv upp dig via länken här!

Under valet kommer vi därför skriva flera debattartiklar, vi kommer träffa politiker från alla partierna och kommer samla allt på vår hemsida för att ni lättare ska hitta det. Den här sidan kommer uppdateras med mer information och sammanställning av våra aktiviteter under valåret. Följ vårt arbete här och på våra sociala medier!