Unga Reumatiker får ibland förfrågningar från forskare för att hitta personer som vill och kan delta i olika forskningsprojekt. Här samlar vi de förfrågningar som är aktuella under hösten och vintern 2020. Sidan uppdateras därför när nya förfrågningar dyker upp, eller blir inaktuella.
Forskningsprojekt om informationssökning och mediabild
Karolinska Institutet söker unga vuxna med reumatisk sjukdom som är intresserade av att delta i ett forskningsprojekt som vill ta reda på hur en söker information i medier om sin sjukdom. Syftet med studien är att beskriva hur unga med kronisk sjukdom hittar information, vilka behov som finns och hur till exempel medier skulle kunna ge bättre information. Är du intresserad av att vara med? Projektet vill hålla i två samtalsgrupper som ska diskutera läget idag och möjliga förbättringar och lösningar!
I varje samtalsgrupp deltar ca 6-7 personer och därför sökes flera unga vuxna i åldrarna 20-30 år med reumatisk sjukdom som vill delta. Samtalen sker digitalt och du kan därför bo varsomhelst i landet. Tanken är att samtalen ska genomföras 11 november, 13 november, 20 november eller 7 december, men det kan komma att ändras beroende på när deltagarna har möjlighet. Om du vill veta mer eller delta, kontakta Anna Larsson som är doktorand i projektet och nås via mejl på annalena.larsson@ki.se. Det går också bra att kontakta vårt kansli på kansliet@ungareumatiker.se så förmedlar vi kontakt.
Forskningsprojekt om långvarig smärtproblematik
Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet söker unga vuxna som vill delta i ett forskningsprojekt inom personcentrerad vård. Projektet vill genomföra en intervjustudie om hur det är att leva med långvarig smärta, att vara sjukskriven på grund av smärtproblematik och vilket stöd som behövs, och söker därför personer att intervjua!
Du som är över 18 år och har långvarig smärtproblematik (längre än tre månader) kan delta. Intervjuerna planeras till våren 2021 och beräknas ta ungefär en timme. I första hand sökes personer i Göteborgsområdet. Intervjuerna anpassas efter dina önskemål och möjligheter att mötas enligt rådande omständigheter, och går att genomföra både fysiskt och digitalt. Om du vill veta mer eller delta, kontakta Åse Lundin som är doktorand i projektet och nås via mejl på ase.lundin@gu.se. Det går också bra att kontakta vårt kansli på kansliet@ungareumatiker.se så förmedlar vi kontakt.
Senast uppdaterad 2020-12-10