Ambassadörsträff 2022!

Ambassadörsträff 2022!
Vill du engagera dig i Unga Reumatiker som stödkompis eller patientrepresentant? Nu har du chansen att söka till vårt ambassadörsprogram!

Att vara ambassadör för Unga Reumatiker innebär ett uppdrag som antingen stödkompis eller patientrepresentant. Du behöver inte ha varit aktiv tidigare för att kunna bli ambassadör utan det viktigaste är att du är engagerad och vill lära dig! Alla ambassadörer får utbildning för att känna sig trygga i sina uppdrag och med att representera Unga Reumatiker.

För att få ansöka måste du vara medlem i Unga Reumatiker och kunna delta på en utbildningshelg den 13–14 augusti i Stockholm. Läs mer om uppdragen som stödkompis och patientrepresentant, om viktiga datum och om hur du ansöker nedan. Ansökningstiden tar slut på måndag 1 augusti.

Att vara stödkompis

Som stödkompis är din främsta uppgift att stötta enskilda medlemmar. Det kan innebära att du fungerar som en mentor, som har gått igenom det som en medlem går igenom just nu. Du kan vara en inspiratör som coachar och peppar. Och du kan stötta medlemmar genom att föreläsa på deras skolor och arbetsplatser för personer i deras omgivning.

Under utbildningen för stödkompisar går vi igenom vad det innebär att representera Unga Reumatiker och du får med dig kunskap om att möta personer i kris och sorg, om att hålla coachande samtal och om att föreläsa. Uppdraget vänder sig främst till dig som är över 15 år och har reumatisk sjukdom.

Att vara patientrepresentant

Som patientrepresentant är du Unga Reumatikers röst i hälso- och sjukvården. Det innebär bland annat att du föreläser för vårdpersonal och deltar i patientråd. Du representerar också Unga Reumatiker i andra vårdpolitiska sammanhang, exempelvis i panelsamtal och i media, utifrån vårt intressepolitiska program.

Under utbildningen för patientrepresentanter går vi igenom vad det innebär att representera Unga Reumatiker och du får med dig kunskap om vårt intressepolitiska program, resultatet i Unga Reumatiker-rapporten och om de projekt och förbättringsarbeten som vi bedriver just nu. Uppdraget vänder sig främst till dig som är över 18 år och har reumatisk sjukdom.

Om ansökan

Du kan söka till båda programmen men du kan endast bli antagen till ett. Ansökan sker via formulären nedan. Urval sker genom ansökan, geografisk spridning och kort intervju via telefon. Samtliga antagna ska skicka in utdrag ur belastningsregistret.

För att bli antagen måste du kunna delta under hela utbildningshelgen den 13–14 augusti. Utbildningshelgen är fysisk på plats i Stockholm och Unga Reumatiker står för boende, resa och mat under helgen. Du måste också kunna avsätta tid för en halvtimmes intervju över telefon någon gång under vecka 30 eller 31 Vilken tid bestäms efter sista ansökningsdag, då vi kommer att skicka ut frågan om vilka tider som passar till alla som har ansökt.

Här kommer du till ansökan som stödkompis och till ansökan som patientrepresentant.

 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar kan du mejla [email protected]. Vi ser fram emot din ansökan!