Virka för värme inför Internationella Barnreumatikerdagen

Virka för värme inför Internationella Barnreumatikerdagen

Internationella Barnreumatikerdagen 2023

Den 18 mars är det äntligen dags för Internationella Barnreumatikerdagen! Dagen grundades 2019 för att höja kunskapen och öka medvetenheten om barn och unga med reumatism.

Unga Reumatiker arbetar årets alla dagar för att alla barn och unga med reumatiska sjukdomar ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar. Det gör vi genom att skapa mötesplatser, sprida kunskap och information, driva opinion och bidrar till forskning.

Unga Reumatiker omnämns inför dagen i Svenska Dagbladets bilaga Skelett och -ledhälsa. Här kan du läsa mer om barn med reumatism och intervjun med vår ordförande Camilla Blomberg: folkhalsasverige.se – Skelett- och ledhälsa

 

Virka för värme inför Internationella Barnreumatikerdagen!

För att uppmärksamma Internationella Barnreumatikerdagen i år ska vi tillsammans virka Unga Reumatikers maskot ”Sköldpaddan”. Sköldpaddan är förutom väldigt söt även en värmekudde som alla barn och unga med reumatism kan beställa från vår hemsida från och med 18 mars.

Om du har möjlighet, var med och virka för värme!

Vill du virka Unga Reumatikers maskot? Du hittar instruktioner för vilket material du behöver samt mönster här: Klicka här för att komma till instruktioner och mönstret för att göra vår maskot.

När du virkat klart och monterat maskoten så skickar du den till: Unga Reumatiker, Box 90337, 120 25 Stockholm.

 

Beställ Unga Reumatikers maskot – Sköldpaddan!

Från och med 18 mars, på Internationella Barnreumatikerdagen, kan du som medlem hos Unga Reumatiker beställa hem vår maskot, en virkad sköldpadda som även fungerar som värmekudde för händerna.

Beställ din maskot